Endüstriyel Atıksu Arıtımı MBR Uygulamaları


MBR Biyoreaktörler merkezi olmayan atıksu arıtımı uygulamaları için uygundur (Organize sanayi bölgesinde arıtılmış atıksuyun proses suyu olarak kullanılması gibi).

Membran Biyoreaktör nedir?

Biyolojik atıksu arıtımı ve membran filtrasyonunun birleşimidir. Biyokütlenin sudan ayrılmasını sağlar. Ultrafiltrasyon ve mikrofiltrasyon esaslı bir membran filtrasyonudur.

Avantjları nelerdir?

  • Mevcut haldeki klasik arıtma sistemlerin kapasitelerinde artış sağlanır.
  • Çöktürme havuzu ihtiyacı ortadan kalkar.
  • Geri kazanım için uygun ortam sağlanır.
  • İyileştirilmiş atıksu kalitesi sağlanır.
  • Ozon,UV,RO ve NF gibi ileri arıtımın teknolojileri için optimum ön arıtma sağlanmış olur.

BYCHIM Kimya MBR uygulamalarında “KOCH Membrane Systems” ile çözüm ortaklığı yapmakta olup, yapmış olduğu tesislerde KOCH ürünlerini kullanmaktadır.

Uygulama Alanları

  • Konvansiyonel atıksu arıtma tesislerinde kapasite artışının sağlanması (Çamur konsantrasyonunun artırılması).
  • Alandan tasarruf amaçlı olarak kullanılması (Son çöktürme havuzuna ihtiyaç duymaması).
  • Atıksuyun endüstriyel kulanım amaçlı geri dönüşümü (NF,RO,Ozon ve UV için ön arıtmanın sağlanması).
  • Atık suyun sulama amaçları için geri dönüşümü (Bakteri ve katı madde giderimi).

BYCHIM Uygulama Projeleri

BYchim Endüstriyel Atıksu Arıtımı uygulamalarında “Membran Biyoreaktör” sistemini uygulamakta ve başarılı sonuçlar almaktadır. Yakın zamanda 200 L/gün kapasiteli pilot tesis dizayn çalışmaları tamamlanan TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ (TMO) AFYON ALKOLOİDLERİ Fabrikasında Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan projemiz sayesinde Alkoloid prosesinden kaynaklanan atıksular mevcut yönetmeliklere uygun deşarj edilmekte ve renk giderimi sağlanmaktadır. Ayrıca bu proje sayesinde endüstriyel atıksular sadece ileri arıtılmakla kalmamış, membran prosesler ile geri kazanım teknolojilerini entegre eden bir yaklaşımla atıksu problemine bütünsel bir çözüm getirmiştir. Bu proje sayesinde büyük bir başarıya imza atan teknik ekibimiz, 700 m3/gün kapasiteli büyük ölçekli tesis kurulma çalışmalarının yapımına kısa süre içerisinde başlayacaktır.

Bir diğer uygulamamız Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB)/Bursa’da gerçekleştirilmektedir. KOCH Membran ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç.Dr.Güçlü İNSEL danışmanlığında sürdürülen 10 m3/gün kapasiteli pilot tesisimiz sayesinde evsel/kentsel atıksuların MBR prosesi ile arıtımı üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Ara rapor verme işlemi tamamlanmış olup, çalışmalarımız hız kesmeden sürmektedir.

Borusan Mannesmann
Marmara Birlik, Bursa
Alka Group, Kocaeli
Genmak Alüminyum

Haberler

Friday, October 9, 2015
Yeni Web Sitemiz Yayında...

Referanslarımız

Çanakkale Limanı, Çanakkale
Sintine Atıksularından Su Geri Kazanımı......
Asaş
......

İletişim Formu

Daha temiz bir
dünya için!